Selecteer een pagina

Mijn team

maak kennis met het woefjes en boefjes team

meer over ons...

het team

Nienke en haar Woefjes en Hoefjes stellen zich graag aan je voor. En met wie werken wij zoal samen?

Onze foto's

Bekijk onze leukste foto’s en leer ons beter kennen.

Team woefjes en boefjes

Nienke Groen - Melissen

Ik ben Nienke Groen-Melissen, geboren op 16 oktober 1981. Ik woon samen met mijn man en zoontje in het mooie Geersdijk. We hebben 3 schatten van honden, 4 kippen, 2 grote paarden en 2 mini pony’s. Dieren horen bij ons leven, zij zijn onze leermeesters en brengen ons dagelijks wijze lessen.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, eindeloze wandelingen met de honden en samen genieten van de natuur. Ik ga graag naar vriendinnen en ben dol op zon, zee en strand. Een echt Zeeuws meisje dus, inclusief de altijd rode blossen op mijn kaken;-)

Ik ben spontaan, creatief, behulpzaam, ruimdenkend en (hoog)gevoelig extravert. Ik heb een positieve kijk op het leven, ik hou van actie, motiveren en geloof in de kracht van samen.

waarom ik zo graag doe wat ik doe

Ik heb net zoals velen een leven met ups en downs. Ik heb vroeger de downs als heel heftig ervaren, maar na veel persoonlijke investeringen heb ik geleerd van het leven te genieten.
Geluk creëer  je zelf!

Dit betekent dus niet dat je het allemaal alleen hoeft te doen. Zoals ik al eerder beschreef geloof ik in de kracht van samen.

“You never walk alone”

Mijn levensmotto ‘You never walk alone’ is dan ook een streven. Coaching met dieren heeft mij veel gebracht en ik ben dan ook heel dankbaar dat ik nu samen met mijn dierenteam andere mensen mag helpen stralen!

coachen van kinderen

Ik wilde een manier van coachen bedenken waarbij een kind zich 100% goed voelt.
 Zo wordt het kind niet in een hokje geplaatst, krijgt geen stempel en hoeft deze dag(en) bij Woefjes en Boefjes alleen maar te ervaren als een ontspannen leerweg.
Ik wil het kind handvatten geven, het kind laten zien wat diens kwaliteiten zijn en leren omgaan met “probleempjes”. De honden en paarden zullen de kinderen hierbij helpen middels oefeningen en spel.

coachen van volwassenen

Uiteraard coach ik ook veel volwassen dames en heren. Het spiegelen met honden en paarden is geschikt voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. 
We staan stil bij onderwerpen als contact maken, persoonlijk leiderschap, communicatie en je krijgt inzicht in je eigen unieke talenten. Er wordt een duidelijke vertaalslag gemaakt naar het dagelijks leven.

coachen van honden(baasjes)

Als spiegelcoach ben ik dagelijks bezig met de observatie van dieren- en mensengedrag en de interactie tussen beide. Ik kreeg steeds meer de vraag van hondenbaasjes of ik hun wilde begeleiden in de training en samenwerking met hun hond. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken en ik coach nu wekelijks vele hondenbaasjes met hun eigen honden.

Mijn ervaring als spiegelcoach komt hierin zeker ten goede. Onze honden reageren nou eenmaal op onze (on) bewuste verbale en non-verbale gedragingen. Los van het feit dat zij natuurlijk ook hun eigen ras eigenschappen, verleden, genen en hun eigen unieke karaktertjes mee nemen in dit traject.

In combinatie met mijn ervaring als speurhondengeleider, gedragscoach, mijn werkervaring in het dierenasiel, de hondenuitlaatservice en het samenwerken met gedragstherapeuten en dierenartsen, kan ik nu hele positieve training aanbieden voor de hondenbaasjes.

mijn opleiding en ervaring

Opleidingen en certificaten

 • SPW
 • Kindercoaching in combinatie met de opleiding “Spiegelen met honden”
 • Dierenverzorging
 • Begeleider hersenwerk voor honden
 • Instructeur zoekwerk voor honden
 • Themabijeenkomst non-verbale gedragsstijlen van de mens.
 • EHBO honden
 • Certificaat chippen van huisdieren
 • Diverse workshops op het gebied van honden, katten en paarden.

Werkervaring:

Naast mijn werkzaamheden als coach en zorgverlener voor kinderen met een PGB, werk ik als oproepkracht op de dagbesteding van zorgboerderij de Noordhoek te ’s-Heer Abtskerke. 

Ik heb in het verleden gewerkt als;

 • Begeleider van een kinderdagverblijf
 • Begeleider op een manege/zorgboerderij voor kinderen en volwassenen met een beperking
 • Instructrice paardrijden voor kinderen met en zonder beperking
 • Fulltime allround medewerkster dierenasiel Rotterdam en Krimpen a/d IJssel
 • Hondengeleider speurhonden Schiphol

Lizzy

Shih Tzu

over lizzy

Lizzy is een teefje en is inmiddels al weer 8 jaren oud.  Zij komt net als Nikky uit het dierenasiel. Lizzy is destijds afgestaan, omdat haar baasje niet meer voor haar kon zorgen. Ze was nog maar een pup en had ademhalingsproblemen. Gelukkig mocht Lizzy bij Nienke wonen en door goede zorgen van de dierenarts en van Nienke , is Lizzy een heel gezond hondje geworden. Lizzy is een Shih Tzu en werkelijk een voortreffelijk lief hondje! Ze is een knuffelkont en geweldig leuk en lief voor kinderen.

Wat ik het liefst doe

rennen, knuffelen, spelen, knuffelen, slapen en knuffelen

Mijn favoriete plaats

Het strand!

nikky

Windhond

over nikky

Nikky is een teefje van nu 10 jaren oud. Nienke werkte destijds in het dierenasiel en Nikky werd hier binnen gebracht als pup. Ze was gevonden en er niet goed aan toe. Door de goede zorg van het asiel en een “tijdelijke” opvang bij Nienke thuis, is ze weer opgeknapt. Die tijdelijke opvang werd een blijvend thuis, want Nienke en haar man hadden besloten dat Nikky bij hun mocht blijven wonen.

Wij denken dat Nikky een kruising is van een Whippet en een Greyhound, oftewel een Hazewindhond. Wist je dat een Hazewindhond het snelste hondenras is? Nikky kan heeelll hard rennen! Thuis is ze juist heel lui, ze slaapt heel graag en ligt graag warm onder een kleedje op de bank. Nikky is een lieve hond waar je veel van kunt leren. Ze is heel gevoelig, maar daardoor geeft ze ook een hele eerlijke en heldere feedback bij het coachen.

Wat ik het liefst doe

rennen, knuffelen, spelen, luieren en eten pikken! (enige minpuntje)

Mijn favoriete plaats

Op de bank onder een lekker warm kleedje! Maar het bos is ook heel leuk natuurlijk!

Binty

Podenco

over Binty

Binty is een 5-jarig Podenco teefje. Ze liep letterlijk langs Nienke haar huis, ze was ontsnapt bij haar vorige eigenaar. Binty is een Portugees hondje en komt officieel van een stichting. Na 4 lange dagen heeft Nienke haar met een vangkooi gevangen en is zij bij de rest van de roedel komen wonen. Een spontaan cadeautje dus! Binty was heel bang en onzeker, we zijn nu 2 jaar verder en Binty is al stukken stoerder. Ze is veel minder bang, vind vreemde honden en mensen best heel leuk en is erg gehecht aan de roedel en haar baasjes. Binty is wel een echte jager, in de polder mag zij dus niet los, maar bij de zeedijk kan zij lekker even spelen en rennen. Ze kan inmiddels op commando zitten en is werkelijk vriendelijk voor alles en iedereen. Een verlegen dametje die in de toekomst nog veel mensen gaat coachen. Voorlopig zetten we haar nog niet zo vaak in, daar moet ze nog iets stabieler voor worden. 

Wat ik het liefst doe

Knuffelen, och dat is mijn lust en mijn leven! Verder, rennen, spelen, muisjes vangen en slapen.

Mijn favoriete plaats

Makkie, de inlage bij de Oosterschelde! Daar mag ik lekker los, daar zijn veel muizenholletjes en geen verkeer. Ik ben daar helemaal op mijn gemak en voel ik me heerlijk!

de Hoefjes

Prymera

Paard

over Prymera

Prymera is een 22-jarig KWPN-vosmerrie. Ze was een getalenteerd sportpaard, maar kreeg helaas een blessure. Ze hoeft nu alleen maar paard te zijn, we rijden buitenritjes en ze is graag samen met haar kudde. Een wijze dame waar we enorm veel van kunnen leren. Een dame met een sterk karakter maar ook heel zacht als je zelf je zachtheid kan tonen; -) Zij is een fantastisch coachpaard en de kinderen met een beperking rijden regelmatig een rondje op haar. Ze is erg rustig en betrouwbaar en geeft de kinderen dus dat mooie moment van ontspannen en genieten.

jip

Paard

over jip

Jip is een 10-jarige draverruin. Jip heeft tot zijn 5e in de drafsport gelopen, zijn echte naam is Careca F Boko. Toen Jip bij Nienke kwam wonen is hij snel omgedoopt tot Jip, oftewel…jippie jajeeeee!
Jip is een vrolijk ventje, super zachtaardig en speels. Het is een lolbroek en een tikkeltje eigenwijs, maar dat maakt hem dus juist zo leuk. Jip gaat graag mee op buitenrit en Prymera is zijn grote liefde, zonder haar is zijn leven niet compleet 😉
Jip is een lief, maar ook gevoelig coachpaard. Dravers zijn erg sensitief en Jip is hier geen uitzondering in. Wijze lessen van deze vrolijke draver, blijven je dan ook altijd bij.

daisy

Pony

over daisy

Daisy is een 13-jarige mini-shetlander merrie. Klein maar fijn zullen we maar zeggen, want ze is maar 78 cm. Een kleine pony met een onwijs groot hart. Daisy is een hele wijze pony, super speels, gezellig en leergierig. Ze is heel toegankelijk voor kinderen en een pony waar je veel van kunt leren. Helaas is Daisy ziek, zij heeft de ziekte van cushing en raakt snel hoefbevangen. Hierdoor staat zij op een streng dieet en mag zij lichte coachactiviteiten verrichten. De kinderen die bij Nienke komen voor de dagbesteding via PGB, vinden het al fantastisch om haar te mogen borstelen of even met haar te wandelen. Daisy geniet hier zelf ook van, dus zo vult zij toch een hele mooie taak bij team Woefjes & Boefjes.

Tinky

Pony

over tinky

Tinkerbell, het elfje van Peter Pan. Die naam is helemaal passend voor deze witte prinsessenpony. Alleen wij noemen haar gewoon Tinky! Ze is werkelijk de meest zachtaardige pony die we hebben in de kudde.
Met haar zwarte kraaloogjes en lieve, rustige karakter weet zij alle kindjes te betoveren
Tinky is een introverte pony, maar als je haar weet te raken doet ze alles voor je. Een goede leerpony voor kinderen, maar ook volwassenen hebben al veel lessen gehad van deze knappe pony.

krisje moens

Samen zijn wij Zen4Woefjes

Zen4Woefjes

Van kinds af aan is Krisje in de ban van dieren, in haar ouderlijk huis waren er dan ook heel veel dieren aanwezig. Honden, katten, cavia’s, … alles werd met liefde verzorgd. Haar vader, die natuurgids was en regelmatig in de natuur te vinden was, bracht al wel eens een ziek of zwak diertje mee naar huis, dat werd verzorgd en terug vrijgelaten… respect en eerbied voor elk levend wezen en de natuur werd er met de paplepel ingegoten, en Krisje at gretig!

Vertrouwen, vriendschap en wederzijds respect

Inmiddels is Krisje een zeer ervaren hondentrainster en hondenmama. Ze heeft 3 honden, een border collie en 2 Havanezers. Haar 2 jonge Havenazers krijgen een ‘vernieuwde’ opvoeding. Zij worden consequent opgevoed, ze krijgen sturing en toch de vrijheid om zelf een paar keuzes te mogen maken. Vertrouwen, vriendschap en wederzijds respect zijn de drie pijlers waar Krisje mee werkt. Honden opvoeden is de goede balans vinden voor jou en je hond, zo zegt Krisje.

Wil je meer weten over Bachbloesems of Essentiële Oliën? Of heb je interesse in een workshop of cursus tot practitioner ‘Acupressuur voor Honden’? Dan zit je bij Zen4AllDogs goed! Krisje is ervaren olie-coach en weet jouw viervoeter met een gepaste olie te ondersteunen bij lichamelijke of gedragsproblemen. Verder is Krisje is ook 1 van de oprichters van de Kyno-Coach Academie in België. Ook daar geven ze hun kennis door aan kandidaat Instructeurs of kandidaat Hondengedragscoachen.

Woefjes & Boefjes en Zen4AllDogs hebben hun krachten gebundeld en inmiddels hebben Zen4Woefjes al vele hondenbaasjes met hun onzekere honden mogen begeleiden. En Zen4Woefjes is nog niet klaar, want er zijn nieuwe opleidingen in de maak.

Keep following us!!!!

Woefjes & Boefjes en Zen4AllDogs

geloven in de kracht van samen en dat de toekomst in hondenland gericht is op een combinatietraining van coaching van zowel de hond als zijn geleider !

contact

Telefoon: 06-16465703
Email: nienke@woefjesenboefjes.nl
Post Adres:
Zuidweg 2, 4494 NB Geersdijk
Bezoek Adres:
Sint Felixweg 3

4493 PR Kamperland

Woefjes en Boefjes is trotse partner van Prins Petfood!